Workshop ‘Learn 2 Sing Barbershop’ groot succes

Daar stonden ze dan. Amper 4 weken nadat sommigen van hen ‘van de markt waren geplukt’ om mee te doen aan de workshop barbershop zingen. En om kennis te maken met het koor Singing Unlimited.

24 enthousiaste dames, onder leiding van Anda van Stegeren en Jooske Hommes, gaven donderdag 29 september een fantastisch optreden met ‘Rolling in the deep’ van Adele. En dat 4-stemmig, a capella en zonder bladmuziek! Toegejuicht door hun familie en vrienden, en wat klonk het mooi.

Het begon allemaal 4 weken geleden, de start van de workshop, waarvoor maar liefst 30 dames zich hadden opgegeven. Voor sommigen was het koor Singing Unlimited al bekend, anderen stapten een totaal nieuwe wereld in. Na de eerste kennismaking gingen we al snel over op de vocal warm-ups. Dit om warm te worden en vooral te leren zingen met veel ‘resonantie’ waarmee de 4 partijen gezamenlijk nog mooier klinkt. En ja..bij welke partij hoor je dan eigenlijk? Een lage bass? Hoge tenor? Baritone of de Lead? Er werd veel gezongen in partijen waarbij deelnemers zelf mochten rondlopen om te horen waar ze zich wilden voegen.

Toen iedereen was ingedeeld kon het echte werk beginnen. 4 weken lang werd er hard gewerkt om ‘Rolling in the deep’ in te studeren. Niet alleen werd er geoefend in het ontmoetingscentrum, ook thuis werd hard gewerkt. Het resultaat mocht er zijn!

Wij zijn ontzettend trots op alle deelneemsters van de workshop, en heel blij dat er veel dames zo enthousiast zijn dat ze een (voorlopig) lidmaatschap aangaan bij Singing Unlimited!