Verslag Competitie Region 31 Nottingham 7-10 mei 2015

Donderdag 9 mei vertrokken wij, Singing Unlimited (SU) naar Nottingham, om deel te nemen aan de internationale conventie van Sweet Adelines International (SAI). Maar liefst 24 koren deden mee aan de jaarlijkse competitie, waarvan 2 koren uit Nederland.

Vrijdag waren eerst de kwartetten aan de beurt. Dit was de dag waarop wij als koor alvast een kijkje konden nemen in Nottinghamde Royal Concerthall van Nottingham, een gigantisch theater met maar liefst 2500 zitplaatsen.

Zaterdag was het dan zover: vanaf het ontbijt startte de voorbereiding voor het moment suprème: het laten horen van onze competitie-nummers waar we zo lang aan hadden gewerkt. En dat gebeurde dan ook voor een nagenoeg volle zaal, een spannende en super-mooie ervaring!

De juryleden (alle 4 afkomstig uit de USA) beoordeelden de koren op “Music, Sound, Expression en Showmanship”.
Van de 24 koren, waarvan de bovenste helft van een uitzonderlijk hoog niveau is, werden we uiteindelijk 16e. Van de 11 kleine koren (maximaal 30 zangers), behaalden we een vijfde plaats! Voor de eerste keer dat we officieel deelnamen, een resultaat om heel tevreden mee te zijn.

Buiten het zingen om was het met elkaar SU-per. Elke avond gezamenlijk gegeten in gezellige restaurants en zaterdagavond/nacht gezongen en gedanst tijdens onze private party.

Weliswaar nog geen kampioen, maar wel een top-koor in velerlei opzichten!!!