Wat doe je als  Britt-Heléne Bonnedahl, dirigente van Rönninge Show Chorus uit Zweden, een van ’s werelds beste Barbershopkoren, jou komt coachen? Dan zorg je dat je bent voorbereid.

Dat deed Singing Unlimited  (SU) dan ook. Voor alweer de vierde keer mochten zij zich verheugen op de komst van deze Grand Lady in Barbershop. Met nog acht weken tot de Regional Convention in de UK (Cardiff, 9 – 11 mei) is het de hoogste tijd om te focussen op de details in de songs en daarmee de zangprestaties van SU naar een hoger niveau te tillen.

Sinds hun eerste deelname aan die wedstrijd is er een stijgende lijn en dit jaar hebben zij voor zichzelf opnieuw de lat hoger gelegd: na conventie wil SU behoren tot de A-koren. Vorig jaar was dat  in zicht en de motivatie om het dit jaar te realiseren, is groot.

Natuurlijk wilde dit hardwerkende koor graag hun voortgang aan haar laten horen. Bonnedahl was duidelijk onder de indruk van de stappen die SU het afgelopen jaar heeft gezet en deelde haar emoties wanneer zij kippenvel kreeg van een bepaalde passage of zelfs van de hele ballade die SU vol en intens voor haar zong.

Bonnedahl benadrukte dat je als individuele zanger trots mag zijn op wat is bereikt. Dat mag je delen. Wees overtuigd van jezelf. Je bent een goede zanger en met elkaar is SU nóg beter. Die positieve vibratie trilde op vrijdagavond en de hele zaterdag door het koor. Met constante focus spatte de energie er vanaf. Dat is te danken aan de topcoach die Bonnedahl is en aan dirigente Anita Zengerink die het koor steeds weet te motiveren en te inspireren.

Singing Unlimited heeft er zin in. Zij staan te trappelen om te vertrekken en Regio 31 deelgenoot te maken van hun groei en het plezier dat zij beleven om met elkaar in dit koor te mogen zingen.

(Overweeg jij om te zingen? Of zing je in een koor en wil jij ook tot een topkoor behoren? Kom dan eens kijken. SU repeteert wekelijks in het dorpshuis in Badhoevedorp op donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. We zien je mail ( info@singingunlimited.nl ) graag tegemoet!)