Singing Unlimited opnieuw schitterend

Met hun kerstshow ‘Christmas Unlimited’ schitterde het Haarlemmermeerse Barbershopkoor Singing Unlimited (SU) op 9 december opnieuw in een volledig uitverkochte grote zaal van theater De Meerse. In januari zette dit kwalitatief hoogstaande zang- en showkoor onder leiding van Anita Zengerink ook al een weergaloze show neer en nu, als spectaculaire afsluiter van het voor hen zo succesvolle 2018, bracht SU een geheel nieuwe show. In een prachtig decor zong SU kerstliederen en nummers uit bestaand repertoire.

Wat is de boodschap van kerst? Dat was de onderliggende vraag waarmee Christine zich geconfronteerd zag toen zij werd uitgenodigd voor een kerstgala. Haar geweten (vertolkt door Marianne) leidde haar op engelachtige wijze door de beantwoording van deze vraag, zelfs zo dat de mannen van barbershopkwartet Men2Be haar allen graag naar het feest hadden vergezeld. Was daarmee de zoektocht afgerond? Nou nee. Na de pauze trakteerde SU het publiek op een helderklinkende versie van Carol of the Bells, andere ballades en uptunes en tot slot mocht Christine een bijzonder pakje openmaken: een lijst met maar liefst achtenzeventig namen van alle familie en vrienden die op het toneel samen met SU het geheim van Kerstmis (The Secret of Christmas) mochten meezingen en als één grote familie te eindigen met We Are Family.

Met hun talent, het zichtbare enthousiasme en de lol die zij er aan beleven om een spetterende show neer te zetten, veroverde SU opnieuw de harten van het publiek en daarvoor kregen zij een terecht verdiende staande ovatie.