Coaching Valerie Taylor 27 augustus 2015

Donderdag 27 augustus konden we bij Singing Unlimited weer genieten van een coaching.  Dit keer kwam vocal coach Valerie Taylor (GB) wederom met het koor werken. Dit in onze nieuwe ruime zaal. We startten wat vroeger dan anders met de warming up zodat we op tijd konden beginnen.

Valerie is dirigente van het barbershopkoor “Vocal Dimension” uit Engeland (diverse medailles gewonnen waaronder goud in 2015) en zong de bariton partij in “Domino Quartet” waarmee ze in 2014 goud won tijdens de competitie in Region 31. Daarnaast is Valerie een certified Sound Judge. Kortom, niet zomaar iemand!

Het was de derde coaching van Valerie. Ze begon de avond met wat nieuwe ademoefeningen waarbij we onder andere moesten hijgen als een hondje. Was vast een leuk gezicht. Daarna heeft ze met ons gewerkt aan een nummer wat we misschien gaan zingen in de competitie van volgend jaar. De focus lag hierbij op gelijke inzetten en de flow van het nummer. Door verschillende oefeningen en verschillende opstellingen van het koor werd de kwaliteit van het nummer steeds beter en aan het eind van de avond konden we allen bevestigen dat het nummer veel beter klonk dan aan het begin van de avond. Nu nog volhouden met choreografie erbij.

In oktober komt Valerie weer bij ons terug en wij verheugen ons nu al op haar professionele en prettige manier van werken.

coaching valerie 27 september 2015