Singing Unlimited

Cardiff conventie 2019

Bloedserieus, zwetend van de inspanningen die bij de uptune-choreo horen en met tranen van ontroering de ballade zingend, had het koor zich voorbereid op de jaarlijkse conventie Groot-Brittannië. Ze hadden er net als voorgaande jaren weer enorm veel zin in. Cardiff zou zich hun aanwezigheid herinneren. Op zaterdag 11 mei liep het trotse vrouwenkoor door de straten van de hoofdstad van Wales op weg naar hun plek op het podium.

Ze werden goed ontvangen door het publiek. Vorig jaar immers, zette Singing Unlimited de zaal in Newcastle op zijn kop door er met drie prijzen vandoor te gaan.

Nu was het doel een ranking in de hoogste categorie. Ze waren er klaar voor, zo was ook de verwachting van hun coaches.

Bij vlagen haalden ze ook dat wat ze zelf hadden verwacht. Na afloop was de teleurstelling voelbaar. Het mocht er ook zijn. Als je zó hard werkt en het resultaat valt tegen, dan moet je dat delen. Samen. Dus zongen ze ’s avonds bij het diner, hand in hand, The Climb; ervan overtuigd dat ze met elkaar ook deze berg gaan overwinnen.

En na het voldoen van alle verplichtingen die bij een conventie van Region 31 horen, trok Singing Unlimited zich terug; om hun eigen feestje te vieren. Daar waar ze luidkeels Bloed, Zweet en Tranen meezongen. Loepzuiver, met een snik en met vibrato.

 

Singing Unlimited werd dit jaar zevende van de zeventien deelnemende koren. Nu al kijken ze uit naar hun deelname in Cardiff 2020.